Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният

...
 Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният
Коментари Харесай

Ангелкова: Жирардели не е лобирал за втори лифт в Банско

 Не е имало спор на ползи във времето, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е бил консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова. Пред БТВ тя посочи, че не знае от кой момент той е станал 100% притежател на „ Юлен “.„ Жирардели беше консултант от ноември 2014 до март 2016 година за да разпространява България като туристическа дестинация на открито. Участвал е в наши тържища и изложби, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал заплащане за това ”, разясни Ангелкова.
Тя добави, че в никакъв случай не е имал достъп до информация, а е взел участие само в ревютата, където е рекламирал България като туристическа дестинация. Отрече и Марк Жирардели да е лобирал за втори въжен превоз на Банско.
 
„ Важно е да има лифтове, които са най-екологичният тип превоз във всичките ни планински курорти. Трябва обаче би трябвало да се случва при съблюдаване на настоящото европейско и национално екологичнозаконодателство ”, на мнение е министърът на туризма.

По думите й България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на предходната година имаме над 7,2 милиарда лева доходи от интернационален туризъм. 5% е растежът на зимния туристически сезон. Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Англия.
 
Министър Ангелкова предвижда към 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата.

„ Пловдив ще бъде центърът на културните събития през тази година и ще може да покаже многообразието на нашата страна целогодишно “, разяснява Ангелкова.

Тя разяснява още въпросът с разрушените дюни. По отношение на къмпинг „ Смокиня ” към този момент има повдигнати обвинявания, сподели още министърът на туризма. Предвидени са съществени санкции – до 3 години затвор и санкция от 2000 до 10 000 лева

„ Допълнително, с цел да подсигуряваме това, че няма да се унищожават дюни на плажа с измененията в Закона за устройството на черноморското крайбрежие усилваме размера на глобите и доближават до 50 000 лева за юридически лица ”, добави министърът.

„ В Закона за предпазените територии ясно е записано, че дюните не би трябвало да бъдат разрушавани. Всеки един жител без значение от собствеността е задължен да ги опазва и да се преценява със закона. Ако извърши нарушаване, се санкционира ”, разяснява Ангелкова.

 
  Източник: Trud.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР